УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА УЧЕНИКЕ

И на магистарским и докторским студијама продужен рок за завршетак студија „старим студентима“

На предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Влада Републике Србије усвојила је закључак којим се студентима који су уписани на магистарске и докторске студије, као и кандидатима који су пријавили докторску дисертацију до 10. септембра 2005. године продужи рок за завршетак студија по започетом наставном плану и програму, условима и правилима студија.

И студентима основних студија који су уписани на факултете  и више школе до овог датума, такође је раније овог месеца Влада Србије усвојила закључак којим се продужи рок за завршетак студија.

На предлог Студентске конференције универзитета Србије, а који је подржало и Министарство просвете, науке и технолошког развоја дошло је до продужења рока за завршетак студија.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремиће измене и допуне Закона о високом образовању ради омогућавања продужетка рока за завршетак студија и покренуће дијалог са СКОНУС-ом и универзитетима у циљу утврђивања дугорочног решења са оптималним роком за завршетак студија по старим програмима, стоји на његовом сајту.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *