УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ

Добар човек чини да се у његовом друштву осећате добро

Образовање и стицање неког звања као ни дипломе на зидовима вас не могу учинити бољом особом. Не науче вас доброти и љубазношћу, не јамче вам хуманост. Не чине вас осетљивима, не уче вас како да будете емпатични и засигурно вам не дају васпитање, карактер и осећајност. Нису одговорни за ваше вредности, ваше идеале, начин на који видите и приступате стварима, али и како се опходите према другим људима.

Дипломе на зиду вас не одвлаче од комплекса, несигурности и сваког емоционалног комплекса који носите. Не могу вас магично учинити прогресивним, ослободити вас предрасуда и пружити вам предност либерала.

Нису доказ да вам је душа чиста, очи отворене и да је ваш пут исправан. Ниједан папир не може вас учинити нечим што нисте, нешто што нисте узели од породице или свог окружења. Нешто чему нисте тежили постати, радећи на свом карактеру. Никакав ментални преокрет не долази кроз пет година за столовима, кроз ноћи преко отворених књига или због професионалног или друштвеног положаја.

Доброта и љубазност су ваша специјалност у теми. То је ваше професионално усавршавање. То је труд вашег студија и бескрајни сати који сте посветили осигуравању професионализма. Морате бити поносни на њих!

Образовање је моћ и има моћ у себи. Међутим, социјално образовање је нешто друго. Социјално образована особа не мора имати свеобухватну диплому и докторат.

За истину кулуран човек можда је човек у комшилуку. Он је тај који у својој души има сунце и цвеће. Он је господар свих великих слова. Он је човек који зна волети и бити вољен. То је човек који не вређа, не искорићава, не срамоти друге. Он је човек који се у свом понашању истиче међу мноштвом.

Извор: pozitivan stav

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *