УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА УЧЕНИКЕ

Најбољи историчари средњошколци награђени су од Поште Србије

Пошта Србије је специјалним и пригодним поклонима наградила победнике Републичког такмичења из историје за средњошколце. Поклоне им је у ПТТ музеју у Београду уручио в.д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић.

Републичко такмичење је одржано крајем маја ове године, у конкуренцији преко 100 такмичара, једанаес је најбољих из 10 гимназија и стручних школа. Најбољи млади историчари су награђени таблет рачунарима, преноси Инфо24.

,,Пошта Србије негује традицију своје делатности која је дужа од два века и дубоко је уткана у историју нашег друштва и народа. Историја је једна од најважнијих наука за очување националног идентитета, а за Пошту Србије, као најстарију националну компанију, она има посебан значај, па ће и наша подршка најбољим младим историчарима убудуће постати редовна пракса. На тај начин желимо да мотивишемо младе да уче и чувају од незаборава историјске вредности, као путоказ за будући развој нашег друштва”, изјавио је Зоран Ђорђевић.

Директорка школе домаћина такмичења – Шабачке гимназије, Маријана Исаковић, изразила је захвалност на поклонима, а ученици су имали прилике да се упознају са поставкама ПТТ музеја и да науче нешто ново.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *