УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА УЧЕНИКЕ

Полагање завршног испита у августовском уписном року почиње сутра

За све оне ученике осмог разреда који нису приступили полагању завршног испита у јуну месецу, у складу са Календаром активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2020/2021. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2021/2022. годину, завршни испит реализује 18, 19, 20. августа, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Реплике Србије.

У августовском року завршни испит полажу само они ученици осмог разреда, који из различитих оправданих разлога нису полагали у јунском року.

Тест из српског/матерњег језика ученици полажу у среду, 18. августа, тест из математике у четвртак, 19. августа, а комбиновани тест биће одржан у петак, 20. августа.

У овом року завршни испит полагаће и полазници функционалног основног образовања одраслих ( ФООО ) у четвртак, 19. августа.

Само ученици који обаве завршни испит, полагањем сва три теста, стичу основно образовање и васпитање, односно завршавају основну школу.

Резултати овог испита биће познати у понедељак, 23. августа.

У уторак, 24. августа и среду, 25. августа преузимају се одлуке о упису после обављеног завршног испита (у окружним комисијама), где ће се распоредити на 11 267 слободних места.

У петак, 27. августа и суботу, 28. августа биће извршен упис ученика у средње школе – трећи уписни круг, непосредно у школи, наводи се у саопштењу Министарства.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: