УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

На шта треба обратити пажњу када купујемо перницу

Са овим проблемом најчешће се срећемо пре почетка нове школске године. Обично је највећи „проблем“ изабрати ранац, али поред њега други веома велики „проблем“ је избор одговарајуће пернице. Њен изглед је важан, али још важнији је њен унутрашњи распоред.

У њој треба сместити школски прибор: оловке, бојице, резач, гумицу …

Да ли вам је важно како перница изгледа, колико она кошта, да ли ће висока цена гарантовати квалитет или можете купити јефтиније које ће испуњавати потребне критетијуме? У даљем тексту даћемо нека мишљења која вам можда могу бити од помоћи.

Неке од најважнијих категорија које треба да испуни перница су:

  • лако отварање и затварање
  • прегледност
  • величина (универзална за све торбе)
  • довољно место за неопходан прибор – оловка, резач, гумица, дрвене бојице, фломастери … (зависно од узраста деце)
  • унутрашњост подељена према врстама прибора
  • лако вађење и враћање прибора
  • спољашњи изглед

Када нађете модел пернице који испуњава основне потребе, можете са дететом које ће је користити одабрати потребан прибор за њу, јер је важно да се детету свиђа естетски изглед и прибора и пернице. То је бољи избор него ли, као што већина родитеља ради, купи већ спремну перницу, коју је већ неко други попунио. Овако ће дете бити укључено у избор и више ће је волети.

Долазимо и до још једног важног сегмента, а то је спољашњи изглед. Деца се најчешће одлучују за оне пернице које су у њиховој омиљеној боји, затим на којима се налази слика омиљеног хероја из цртаних филмова или филмова, слика омиљеног спортисте, грб омиљеног спортског клуба, итд.

Поред квалитета перцице важан је и квалитет прибора. Родитељи који су већ имали искуства најчешће се придржавају одређеног произвођача који се добро показао.

Саставни део перница су и хемијске оловке и фломастери. Код њих је важно, ако је могуће, проверити датум паковања или рок трајања, јер мастило и боје имају краћи рок употребе од осталог прибора.

Можда неће бити поклапања око избора пернице и прибора од стране родитеља и деце, али ипак родитељи требају да утичу на избор квалитета јер ће квалитетнији прибор и перница дуже трајати и ређе ће бити потребе за додатном допуном.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *