УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Најбољи начин за чишћење екрана телевизора

Како би екран телевизора био чист и без разних прљавштина или отисака прстију и прашине, требало би га редовно брисати. Овај савет свако зна, али многи греше при одабиру начина брисања и средства која треба користити за то.

Многи људи приликом брисања користе исту метода као код брисања прозора. Директно прскају екран хемијским средствима која могу да га трајно оштете. То свакако није препоручљиво.

Постоје различити типови телевизора, али то не утиче на начин њиховог одржавања. Оно што је универзално за брисање свих екрана је крпа од микровлакана, и то сува. Она има вишенаменску улогу, поред телевизора служи и за брисање монитора, лаптопова, мобилних телефона, наочара итд.

Саветујемо да бришете екран када је ТВ угашен. За то постоје два разлога, први је електрична струја није у „добрим односима“ са било којом течношћу, а други је да екран буде црн јер се тако боље примећује који његов део није добро обрисан.

Процес брисања екрана своди се на то да се он прво брише у једном смеру а затим у другом (вертикалном и хоризонталном) како би био темељно обрисан. Стално окретање крпе је препоручљиво како она не би остављала трагове од сакупљене прљавштине.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *