УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ

Наредне недеље непосредан начин рада у свим школама

Одлуком Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, у свим основним и средњим школама, од понедељка, 13. јуна 2022. године, настава ће се одвијати по првом моделу, односно, ученици ће наставу похађати непосредно.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ у недељи од 02. до 09. јуна 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 100 (0.01%) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, није било одељењa (16 и мање ученика) којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана.

Није било одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и није било група у којој се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих пет календарских дана.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *