УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ЗА ШКОЛУ

Ружић: Не постоје разлози за одлагање почетка другог полугодишта

У данашњој изјави Првог потпредседника Владе Републике Србије и министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића наводи се да не постоје разлози за одлагање почетка другог полугодишта у централној Србији, будући да је до 11. јануара удео деце школског узраста у укупном броју заражених био три одсто.

У изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) он је рекао да ће се на следећем састанку Тима за школе одлучивати о моделу наставе за централну Србију, где друго полугодиште почиње 24. јануара, уз напомену да се прати епидемијска ситуација и о моделу наставе одлучује се на недељном нивоу.

Како је рекао, ученици основних школа у Војводини, који су се данас вратили у школске клупе, непосредно ће похађати наставу на почетку другог полугодишта, док ће средњошколци примењивати комбиновани модел – један дан настава у школи, други онлајн.

У условима пандемије до сада смо успешно прилагођавали наставу до нивоа одрживости. Уколико би дошло до спајања грипа и коронавируса и сличних компликација, модел наставе би се томе прилагођавао, али сигурно неће бити одлагања, рекао је министар.

Ружић је пренео да је на састанку Тима за школе скренута пажња на личну хигијену, проветравање просторија, обавезу ношења маске током боравка у школи, и уједно нагласио да су деца досад показала висок степен дисциплине и одговорности, наводи се у изјави.

Први потпредседник Владе је, говорећи о ситуацији на факултетима, где је у току испитни рок, подсетио на то да је обавеза сваког студента да полаже испите на свом матичном факултету, а на снази је, иначе, комбиновани вид наставе, преноси сајт Владе Републике Србије.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *