УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

ВЕСТИ ЗАНИМЉИВОСТИ

Зашто купити таблет?

Ако вам телефон није довољне величине а лаптоп превелики онда је за вас најбоље решење таблет. Он је одличан управо за то, у питању је уређај који је у ствари два у један. Згодан је за ношење и веома једноставан за употребу, а са лакоћом ће обавити послове који раде рачунари.

Зависно од тога за шта вам је потребан он поседује велики број апликација.

Примена таблета

Ако планирате да на њему радите пословне активности, програмирање или нешто захтевније онда је препорука да одаберете таблет са бржим процесором и више меморије (РАМ и РОМ). За основну намену попут слушања музике или гледање филмова и јутјуба избор је лакши јер није вам потребан јачи таблет.

За одрасле може бити користан за посао, кући, приликом путовања, као и у самој канцеларији. Савремени послови траже управо таквог мобилног сарадника на коме се може одрадити сваки посао као и на рачунару (Офис пакет).

Таблет је веома популаран и код деце, тако да би то могао бити један од атрактивнијих поклона за њих. Поред разоноде, за шта их она највише и користе, таблети могу добро послужити деци и за школске обавезе, како кући тако и у школи.

Могу послужити и љубитељима читања јер у њему може стати читава библиотека у електронској форми, а приступом интернету и много више од тога.

Дигитализација узима све већег маха па тако и они традиционалисти који воле читање са папира морају да попусте и користе овакве уређаје.

Приликом куповине таблета требало би обратити пажњу на следеће.

Када сте потпуно сигурни и донели сте коначну одлуку о куповини таблета, требате бити и сигурни за шта ћете га тачно користити. Ово последње је важно јер на основу тога требате одабрати техничке карактеристике уређаја. Поред тога требате обратити пажњу на прикључке које поседује за додатну опрему. Камере и микрофони су одавно постали стандард на овим уређајима, сада је само потребно одредити њихов квалитет према начину употребе. Видео позиви и конференције су веома важни, како у свакодневном тако и у пословном животу.

Још неки фактори су важни приликом избора таблета. Неки од њих су величина и квалитет екрана, и батерија. Први је важан за квалитет слике, а други је можда и најважнији јер напаја све наведене карактеристике уређаја.

На крају ћемо поменути нешто што се је можда могло наћи и на првом месту. У питању је спољашњи изглед таблета (облик ивица, боја, итд.).

Све овде наведено већини људи је можда и познато, али никада није на одмет додатно поразмислити и чути туђе мишљење пре коначне одлуке о куповини.

Пише: Иван Стојановић

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *