УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА УЧЕНИКЕ

За распоређенe ученике у првом уписном кругу, сутра почиње упис у средње школе

За ученике који су распоређени у првом уписном кругу сутра почиње упис у средње школе, наводи се у данашњем саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије.

Преко портала Моја средња школа упис ће бити омогућен електронски од сутра па све до 20. јула, док ће непосредно у школама ученици моћи да се упишу у четвртак и у петак, 14. и 15. јула.

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи је сутра, 14. јула, док ће дан касније, у петак, 15. јула, бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу.

Након првог уписног круга, по прве три жеље распоређено је 86 одсто ученика, док је по првој жељи распоређено око 65 одсто ученика.

Остало је за други уписни круг још 635 ученика који нису распоређени у првом уписном кругу.

Број слободних места за други уписни круг је око 16 000, а ученици на порталу Моја средња школа могу да провере у којим школама су преостала слободна места.

У саопштењу је наведено и да су коначни резултати расподеле по школама и образовним профилима у средњим школама објављени на порталу Моја средња школа, као и у основним школама.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *