УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ

Комплетно опремљен ,,Хиландарски кутак” у библиотеци „Бора Станковић“

Докомплетирањем намештаја, постављањем слика и фотографија светогорског манастира Хиландар, амбијентално је заокружена још једна целина врањске библиотеке ,,Хиландарски кутак”.

На полицама кутка нашло се 828 књига и 34 броја различитих периодика и часописа, дар библиотеке манастира Хиландар.

По речима Зорана Најдића, директора Јавне библиотеке ,,Бора Станковић”, осим религијских и теолошких, заступљене су и књиге из области психологије, филозофије, друштвених и природних наука, затим примењених наука, уметности, архитектуре, језика, лингвистике и књижевности. Такође, заступљена су и издања која се баве музиком и спортом.

„Сви наслови доступни су читаоцима и моћи ће да се користе у читаоници библиотеке“, истиче Најдић.

Подсећања ради, књиге је врањској библиотеци средином фебруара лично уручио игуман манастира Хиландар, архимандрит Методије. Био је то својеврсни празник како за библиотеку, тако и за сам град, а свечаности су поред директора библиотеке Зорана Најдића, присуствовали и градоначелник Врања др Слободан Миленковић, заменица градоначелника Зорица Јовић са сарадницима, епископ врањски Пахомије, мати Јефремија, игуманија манастира „Свети Стефан“ у Горњем Жапском и многобројне званице, стоји на градском сајту.

„Надам се да ће читаоци кроз ове књиге моћи да осете благослов који смо желели да поделимо. Потрудићемо да за вашу библиотеку обезбедимо још нека наша нова издања, али и друге књиге које будемо имали могућности да вам пошаљемо, јер нам је жеља да се овај подухват продужи у будућности”, рекао је између осталог том приликом архимандрит Методије.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *