УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ ЗА УЧЕНИКЕ

Организован пријем за најбоље студенте из Врања

Пријем за најуспешније студенте са територије Града Врања, који су у протеклој години остварили завидне резултате приредили су градоначелник Врања др Слободан Миленковић и његова заменица Зорица Јовић, наводи се на градском сајту.

Градоначелник је пожелео студентима добродошлицу у градску кућу и изразио задовољство због оволиког броја присутних.

,,Са награђивањем студената почели смо још 2017. године са циљем да најбоље стимулишемо, јер овакав просек није било лако достићи. Ваши резултати су остварени захваљујући труду, раду, пожртвованости, посвећености ка стицању знања и образовања, али и великом одрицању. Ове године град је наградио 49 студената, а за ове намене из буџета града издвојена су средства у висини од милион и 320 хиљада динара. Локална самоуправа настојаће да створи што боље услове у нашем граду, са циљем да се по завршетку студија вратите овде, како би допринели даљем развоју своје локалне самоуправе. У том смислу, један од планова је и изградња Центра изврсности где ће најбољи моћи да надограђују своја знања. Улаже се много и у реконструкцију образовних институција и велики износ из буџета опредељен је за ове намене. Увек смо ту за вас, за вас амбициозне, даровите, талентоване и најбоље. Ви сте показали и доказали да сте најуспешнији и ја вам желим да тако наставите”, рекао је градоначелник.

Присутнима се обратила и заменица градоначелника Зорица Јовић истичући да је град Врање један од богатијих градова, када је реч о најуспешнијим студентима.

,,Један од циљева подршке коју руководство града пружа вама је да се по завршетку школовања вратите и стечено знање примените овде. Желим вам да наставите са оваквим успесима и будете пример свим осталим студентима. Највеће богатство је знање и то вам нико не може одузети. Било би лепо да једног дана то знање поделите са својим суграђанима и допринесете даљем развоју и напретку свог града, а локална самоуправа ће увек подржати све ваше идеје и предлоге”, рекла је заменица градоначелника.

У име награђених студената захвалила се Милица Недељковић, студент стоматологије Нишког универзитета.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *