УНС – УДРУЖЕЊЕ НАСТАВНИКА СРБИЈЕ "ПАНЕЛ"

Вести, актуелности и занимљивости из области образовања

АКТУЕЛНОСТИ ВЕСТИ

Отворен конкурс за запошљавање младих истраживача

Млади истраживачи у Србији имају прилику да се пријаве на конкурс Истраживачко-развојног института за вештачку интелигенцију и тиме постану део тима који ће креирати будућност вештачке интелигенције у Србији и региону, а јединствену прилику имају студенти који су стекли знања из области вештачке интелигенције (рачунарски вид, разумевање и генерисање говора и текста и друго).

Како је саопштила Влада Републике Србије, Јавни конкурс за запошљавање на одређено време отворен је до петка, 15. октобра, и на располагању је заинтересованим кандидатима који су знатижељни да истраже непознато и да раде у мултикултуралној и мултинационалној организацији у области вештачке интелигенције, поседују диплому основних и мастер студија, као и кандидатима који су уписали докторске студије у области техничко-технолошких, природно-математичких или друштвено-хуманистичких наука.

Изабрани млади истраживачи имаће прилику да раде на техничким задацима, објављују радове на признатим конференцијама и у стручним часописима, али и да сарађују са светски познатим менторима и сарадницима.

Као посебан део тима, њихов задатак је да се баве научноистраживачким радом, да учествују у припреми, пријављивању и реализацији националних и међународних научноистраживачких пројеката и да учествују у пословно-техничкој сарадњи са привредом.

Детаљне информације о начину конкурисања могу се пронаћи овде, а за додатна питања на располагању је електронска пошта office@ivi.ac.rs.

Истраживачко-развојни институт за вештачку интелигенцију је први институт у Србији и региону који се бави истраживањем вештачке интелигенције и њене примене у различитим областима.

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *